Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  ,Fernando Botero
  Fernando Botero
  Voorbij de Vormen
  € 29.00
  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


  Deze eerste retrospectieve ter ere van de Colombiaanse schilder en beeldhouwer Fernando Botero belicht de volledige carrière van de kunstenaar, gaande van zijn (bij het brede publiek onbekende) jeugdig onderzoek tot zijn iconische werken op latere leeftijd, waaronder de doeken die onlangs voor de eerste maal werden tentoongesteld.

  De tentoonstelling `Fernando Botero, au-delà des formes` (Fernando Botero, voorbij de vormen) verzamelt belangrijke werken van prestigieuze musea, waaronder historische schilderijen die het Europese publiek zelden te zien kreeg, alsook doeken, tekeningen en beeldhouwwerken uit internationale privécollecties. De bezoeker komt terecht in het rijke universum van Botero, die zich laat inspireren door de precolombiaanse kunst en door de populaire iconografie, maar ook door Mexicaanse muurschilders en de Italiaanse renaissance.

  Centraal in de tentoonstelling toont een vijftiental werken uit onbekende BAM-collecties de belangrijkste inspiratiebronnen van de Colombiaanse kunstenaar, en dit rond verschillende thema`s: stillevens, naakten, genretaferelen, ...

  `Fernando Botero, au-delà des formes` kadert perfect binnen de moderne tentoonstellingen, die kunst belichten vanuit een ander standpunt en tonen hoe de kunstenaar in kwestie zich de canonieke mythes, legendes en thema`s van de Westerse kunstgeschiedenis eigen maakt.

  Met deze tentoonstelling van internationale allure vervolgt het BAM zijn missie waarbij het dieper ingaat op de werken van de grote 20ste-eeuwse kunstenaars, van Keith Haring (2010) tot Niki de Saint Phalle (2018-2019), over Andy Warhol (2013-2014), David LaChapelle (2017) en onlangs Roy Lichtenstein (2020-2021).  Extra informatie:

  Hardback
  208 pagina's
  Met illustraties
  Oktober 2021
  1430 gram
  287 x 238 x 27 mm
  EAN: 9789461617033
  Uitgeverij Snoeck

  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen