Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  ,Maison Amsterdam
  Maison Amsterdam
  € 27.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel


  Maison Amsterdam gaat over 250 jaar modegeschiedenis van de hoofdstad: de vrijzinnige en creatieve stad waar alles kan. Het vertelt het verhaal van de excentrieke modestad die Amsterdam daardoor werd. Centraal staat hoe het thema vrijheid, maar ook onvrijheid, het modebeeld door de eeuwen heen bepaalde.

  De lezer maakt in het boek een wandeling door de stad, langs bekende plekken zoals de Dam, de Zeedijk, de Oostelijke Handelskade en het Vondelpark. Iconische haute couture schittert in de wereld van de oude Amsterdamse modepaleizen. Maar ook revolutionaire modetrends, zoals de ministijl van Mary Quant, hebben een plek in dit boek, naast andere stijlen die voortkwamen uit viering en protest, zoals hippie en punk. En hoe kan het ook anders: natuurlijk komt ook Amsterdam Denim Capital aan bod – Amsterdam is de bakermat van vele bekende jeansmerken.

  De nadruk ligt op individuele kledingstukken en -stijlen, die ieder een eigen verhaal vertellen over vrijheid en onvrijheid, door de ogen van de ontwerper of de maker. Nauw verbonden met actuele thema’s zoals duurzaamheid, gender en diversiteit in de breedste zin van het woord. Maison Amsterdam is het boek bij de langverwachte gelijknamige tentoonstelling in De Nieuwe Kerk.


  Extra informatie:

  Hardback
  Met illustraties
  September 2021
  1145 gram
  303 x 234 x 21 mm
  EAN: 9789078653875
  De Nieuwe Kerk/Hermitage Amsterdam

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel