Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Lara Yeager-Crasselt,Portret van een man, Michael Sweerts (1618-1664) en de elegante, Brusselse portretkunst
  Portret van een man, Michael Sweerts (1618-1664) en de elegante, Brusselse portretkunst
  Phoebus Focus XXI
  € 22.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Phoebus Focus XXI

  Rubens, Van Dyck, Jordaens… Antwerpen staat bekend om zijn vele getalenteerde artiesten. Maar hoe zit het eigenlijk met Brussel? Onderzoekster Lara Yeager-Crasselt voert de lezer mee naar de brullende Brusselse kunstscene, meer bepaald naar de buitengewone portretkunst, met Michael Sweerts als pionier.

  In de reeks ‘Phoebus Focus’ gaan experts en wetenschappers in op topstukken uit de rijke collectie van kunststichting The Phoebus Foundation.


  Lara Yeager-Crasselt (°1983) is een kunsthistorica die zich specialiseerde in de vroegmoderne Nederlandse kunst. Zij is curator van The Leiden Collection, een privécollectie van Nederlandse en Vlaamse kunst die gevestigd is in New York. Haar onderzoek focust op schilderkunst, beeldhouwkunst en wandtapijten in de Zuidelijke Nederlanden (vooral in en rond Brussel), de dynamiek van de artistieke uitwisseling met Italië en bredere thema’s van artistieke mobiliteit, identiteit en samenwerking. Ze is de auteur van Michael Sweerts (1618-1664): Shaping the Artist and the Academy in Rome and Brussels (2015) en publiceerde in tijdschriften als Dutch Crossing en De zeventiende eeuw, alsook in bundels, collectie- en tentoonstellingscatalogi.  Extra informatie:
  Phoebus Focus XXI
  Paperback / softback
  Met illustraties
  September 2021
  243 gram
  212 x 146 x 11 mm
  EAN: 9789463887960
  Hannibal

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen