Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • ,PETER EN DE WOLF / GROOTHOF, FRANK
  • ,PETER EN DE WOLF / GROOTHOF, FRANK
,PETER EN DE WOLF / GROOTHOF, FRANK
PETER EN DE WOLF / GROOTHOF, FRANK
€ 13.99

Bij u in huis op: vrijdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel

Prachtige muziek en spannende verhalen voor kinderen
Een opname met twee wereldberoemde muzikale vertellingen, speciaal geschreven voor kinderen. Een schitterende vertolking door het Residentie Orkest van Peter en de Wolf van Sergei Prokovief en Het Olifantje Babar van Francis Poulenc. Kinderen zijn enthousiast over deze muziek en luisteren graag naar Frank Groothof, ja die van Sesamstraat, die er de verhalen bij vertelt, met zijn karakteristieke, prettige stem. Een aanrader dus om kinderen vertrouwd te laten raken met klassieke muziek. In het cd-boekje lees je meer over de avonturen van Peter en het olifantje Babar.

Frank Groothof, alom geroemd om zijn operabewerkingen voor kinderen, komt zelf uit een gezin met 11 kinderen. Zijn vader was kapper, maar Frank wilde wat anders, iets met muziek en toneel. Niet zo vreemd. Op zondag ging de hele familie naar de kerk, waar hij in het kerkkoor zong. 's middags zaten ze dan met z'n allen om de radio naar opera te luisteren. Bij die muziek verzon Frank hele verhalen. Zo raakte hij verslingerd aan de operamuziek, zoals hij zelf zegt op zijn website. Hij studeerde zang aan het conservatorium en speelde in een rock-musical. Via het Werkteater kwam hij in aanraking met de theaterwereld, wat resulteerde in vele theaterproducties, films en televisieseries. Theater is belangrijk voor de mens Frank Groothof: "Ouders die hun kinderen mee naar het theater nemen geven hen iets wat je met woorden niet zeggen kunt."

Sergei Prokofiev componeerde het muzikale sprookje Peter en de Wolf in opdracht van het jeugdtheater in Moskou. Het was de bedoeling om met dit werk kinderen te interesseren in klassieke muziek. Alle personages in het verhaal worden gespeeld door een specifiek instrument, en hebben ook een eigen thema. Het verhaal gaat over Peter, die graag meer van de wereld wil zien, dan het huis en de tuin van zijn grootvader. Hij mag niet verder naar buiten, omdat er in het bos een wolf rondloopt. Als het hek van de tuin op een dag openstaat grijpt hij zijn kans. Als hij ziet hoe de wolf de andere dieren in de buurt bedreigt besluit Peter om hem te gaan vangen.

Francis Poulenc componeerde de oorspronkelijke versie voor piano en verteller van Het Olifantje Babar in 1945. De muziek is gebaseerd op het beroemde Franse kinderboek van Jean de Brunhoff. Poulenc werd op een bijzondere manier geïnspireerd om deze muziek te componeren. Toen hij in 1940 aan de piano zat te improviseren, kwam een vijfjarig nichtje naar hem toe. Die vond de muziek maar saai, en vroeg Poulenc om Babar te spelen. Poulenc begon muziek te verzinnen bij het verhaal over het olifantje dat zijn moeder verliest en vervolgens naar de stad trekt. De muziek werd vaak in de familiekring opgevoerd, en uiteindelijk ook gepubliceerd.
CD (ALBUM) 1 disk Nederlands januari 1986

Extra informatie:

April 2014
96 gram
143 x 125 x 11 mm
EAN: 0608917208825
CHALLENGE CLASS

Bij u in huis op: vrijdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel