Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Till-Holger Borchert,Dürer was hier
  Dürer was hier
  Een reis wordt legende
  € 35.90
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Precies vijfhonderd jaar geleden kwam er een einde aan de legendarische reis (1520−1521) die Albrecht Dürer door de Nederlanden maakte. Omdat de kunstenaar nauwgezet een dagboek bijhield, is deze interessante tocht uitvoerig gedocumenteerd. In het verslag noteerde Dürer niet alleen nauwkeurig alle kosten en uitgaven maar ook de talrijke geschenken hij ontving. Tijdens zijn verblijf was Antwerpen zijn uitvalsbasis. Vanuit de Scheldestad bezocht de Neurenberger verschillende andere steden, waaronder Gent, Brugge, Brussel, Mechelen, Aken – waar hij kroning van Karel V bijwoonde – en Keulen. Hij had er tal van interessante ontmoetingen: met collegakunstenaars, vorsten, kooplieden uit Noord- en Zuid-Europa en ook geleerden, als Erasmus.
  Met een boeiende bijdrage van Till-Holger Borchert en korte, heldere commentaren bij de werken schetst deze rijkelijk geïllustreerde publiekscatalogus een volledig beeld van Dürers reis.

  Dit boek bevat meer dan honderdveertig schilderijen, prenten, tekeningen en beelden zowel van Dürer als van de kunstenaars die hij op zijn tocht ontmoette, die hem inspireerden en die door hem werden beïnvloed. Een must-have voor iedereen die van Dürer houdt.


  Extra informatie:

  Hardback
  224 pagina's
  Augustus 2021
  1131 gram
  253 x 220 x 25 mm
  EAN: 9789493039360
  Ludion

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen