Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Van 6 t/m 13 Augustus is onze klantenservice gesloten i.v.m. vakantie. Wij zijn dan telefonisch en per e-mail niet bereikbaar.
Uw orders worden wel verwerkt, en rechtstreeks vanuit de leveranciers aan u verzonden.

  Xavier Tricot,James Joyce in Ostend
  James Joyce in Ostend
  Xavier Tricot
  € 19.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  James Joyce, één van de grootste schrijvers van de 20ste eeuw, heeft verschillende weken in Oostende gespendeerd tijdens de zomer van 1926.
  Om de drukkende hitte van Parijs te ontvluchten verkoos hij, zijn vrouw Nora en zijn dochter Lucia het mondaine Oostende om er wat verkoeling te zoeken. Vanuit Parijs schrijft hij verschillende brieven, vooral naar de Amerikaanse Sylvia Beach die haar bekende boekenwinkel had in Parijs, Shakespeare and Co., alsook naar de Britse Harriet Shaw Weaver die hem financieel steunde. Tijdens zijn verblijf maakt Joyce lange wandelingen langs het strand, maakt zijn dochter Lucia foto`s die voor het eerst worden gepubliceerd en ontmoet Joyce in een apotheek een Ierse vriend die hij meer dan 20 jaar niet meer heeft gezien. Tijdens zijn verblijf ondergaat het gezin een verschrikkelijke zomerstorm die een invloed zal hebben op Finnegans Wake, zijn laatste publicatie.

  In één van zijn brieven (van 11 augustus 1926) schrijft hij over Oostende: This is by far the best place we have been in for a summer holiday.
  Taal / Language : English

  Extra informatie:

  Paperback / softback
  September 2020
  297 gram
  242 x 162 x 11 mm
  EAN: 9789053254684
  Pandora

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen